پروژه اجرای تاسیسات نمک زدایی در بندر سیراف و بهرهبرداری از خطوط آبرسانی به شهرستان جم
شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر
- هدف از اجرای این طرح، احداث آبشیرینکن آب دریا و بهره برداری به مدت 15 سال به منظور آبرسانی به شهرستان جم و روستاهای اطراف آن میباشد. که جهت دستیابی به این منظور آبگیری از خلیج فارس در بندر سیراف (طاهری) و تصفیه و شیرینسازی آن در همان محل آبگیری انجام گرفته و طی 6 مرحله پمپاژ، به مخزن شهر جم منتقل میگردد.
- بندر سیراف مرکز بخش سیراف در شهرستان کنگان استان بوشهر در جنوب ایران واقع است. این بندر مابین بندر کنگان و بندر عسلویه واقع شده است.
- قرارداد در تاریخ 95/10/20 فیمابین شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر به عنوان سرمایه پذیر (کارفرما) و مشارکت شرکت ملی ساختمان و مهندسی رعد آب جنوب به عنوان سرمایه گذار، مجری و بهره بردار پروژه منعقد گردید.
- در تاریخ 98/03/04 با کناره گیری شرکت ملی ساختمان، کارفرما قرارداد فوق را به شرکت مهندسی رعد آب جنوب اقاله نمود.
- قرارداد بصورت BOO بوده و خرید آب شرب توسط وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور طبق قرارداد، به مدت 15 سال تضمین گردیده است .
- هدف این قرارداد تامین آب شرب شهرستان جم و روستاهای اطراف آن بوده و بر این اساس میبایستی سرمایهگذار آب دریا را از محله باغ شیخ بندر سیراف برداشت، تصفیه و نمک زدائی نموده و پس از آزمایش کیفی آن از طریق خط انتقالی که کارفرما قبلاً احداث نموده است به شهر جم منتقل نماید.
- زمین مورد نیاز پروژه (27،000 متر مربع در کنار ساحل) طبق قرارداد توسط کارفرما تامین گردیده است.
- ظرفیت قرارداد 28،000 متر مکعب آب شرب در شبانه روز معادل 10،220،000 متر مکعب در سال بوده و مشخصات کیفی آن در قرارداد مطابق استاندار کشور و جهانی WHO تعیین گردیده است.
- برای تامین 28،000 متر مکعب آب شرب در شبانه روز نصب و راه اندازی 6 دستگاه آبشیرینکن هریک به ظرفیت 5،000 متر مکعب مورد نیاز است.
- این دستگاهها بصورت 3 شیفت 24 ساعت و 7 روز هفته و 365 روز سال می بایستی تامین آب شرب شهر جم را انجام دهند و با راه اندازی کامل اشتغال حدود 70 نفر بطور مستقیم در سایت آبشیرینکن و خطوط انتقال پیش بینی میگردد که اولویت با جذب نیروهای بومی از منطقه خواهد بود.
- با توجه به نیاز منطقه، محوطه سازی و تاسیسات زیر بنایی پروژه (از جمله ابعاد سوله اصلی و سایر اتاق ها ، تعداد فونداسیون ها، حجم مخازن و …) برای 50،000 متر مکعب آب شیرین طراحی و اجرا گردیده است. همچنین جانمائی ، طراحی و مهندسی برای ظرفیت آتی پروژه برای تجهیزات آبشیرینکن بر اساس 10 واحد 5000 مترمکعبی (جمعاً 50،000 مترمکعب) صورت گرفته است.
- طراحی و مهندسی پروژه با افتخار در داخل کشور صورت گرفته و خرید و اجرا و نصب آن توسط شرکت رعداب جنوب در حال انجام می باشد. تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز از منابع داخلی و خارجی انتخاب و در حال سفارش و خرید می باشند.
- بر اساس برنامهریزی صورت گرفته این پروژه در 2 فاز راه اندازی خواهد گردید در فاز اول 2 دستگاه آبشیرینکن هر یک به ظرفیت 5،000 متر مکعب در شبانه روز جمعاً به ظرفیت 10،000 متر مکعب و مابقی ظرفیت در فاز 2 راه اندازی خواهد گردید.
- تجهیزات وارداتی پروژه شامل ممبران، غلاف ممبران، پمپ های فشار قوی و سیستم بازیافت انرژی می باشند و مابقی تجهیزات با افتخار از سازندگان ایرانی خریداری میشوند.